Chlieb z ražnej chlebovej múky nie je váš nepriateľ!

Chlieb a pečivo nie je nepriateľ! Mnoho ľudí a najmä žien si myslí, že jedenie chleba je nevhodné, ak chcú schudnúť, prípadne si udržať svoju hmotnosť, a preto jednoducho chlieb a pečivo vyradia zo svojho jedálnička. Vhodnou alternatívou a najmä zdravšou alternatívou k bielemu chlebu je ražný chlieb, ktorého hlavnou prísadou je razna chlebova muka. Raž je obilné zrno podobné pšenici s ostrejšou chuťou a hustejšou textúrou a v neposlednom rade i so zdravotnými benefitmi. Z ražnej chlebovej múky si upečiete chlebík, ktorý vám zaručene bude chutiť a nemusíte mať žiadne výčitky svedomia.

chleba

Aké sú benefity ražnej chlebovej múky?

Ako sme už vyššie uviedli, raž a ražná chlebová múka majú mnohé zdravotné benefity, pre ktoré by ste mali potraviny vyrobené z raže zaradiť do svojho jedálnička. Produkty z ražnej chlebovej múky zlepšujú hormonálnu rovnováhu a vyrovnávajú hladinu estrogénu. Možno sa vám už niekedy stalo, že ste si dali tmavé pečivo a o hodinu neskôr ste mali hlad. Poznáte to? Raž a ražná chlebová múka vás zasýti na dlho. Výskumy preukázali, že ľudia, ktorí raňajkovali chlieb, ktorého hlavná prísada bola ražná chlebová múka, pociťovali menší hlad než tí, ktorí jedli iné celozrnné výrobky. Konzumácia raže aj k lepšej kontrole hladiny cukru v krvi v porovnaní s pšenicou. Chlieb z ražnej chlebovej múky je plný horčíka a pomáha regulovať krvný tlak a optimalizovať zdravie srdca. Jeho vysoká hladina rozpustnej vlákniny môže tiež znížiť hladinu cholesterolu. Ženy konzumujúce viac vlákniny znižujú riziko vzniku rakoviny prsníka, a teda strava bohatá na vlákninu z celých zŕn, ako je raž, ponúka významnú ochranu pred rakovinou prsníka.

tmavý chléb

Výrobky z ražnej múky

Zameňte pšeničnú múku v receptoch za ražnú múku na palacinky alebo dolky. V súčasnosti je trend pečenia vlastného chleba doma. Ražná chlebová múka je jedna z najdôležitejších prísad ražného chleba. Tmavšie ražné chleby obsahujú viac ražnej chlebovej múky. V porovnaní s bežným chlebom, má ražný chlieb vyšší obsah vlákniny a poskytuje viac mikroživín, najmú vitamínov skupiny B. Ak chcete byť zdravší, starať sa o svoje zdravie alebo sa len stravovať zdravšie, zaraďte ražnú chlebovú múku a výrobky z raže do svojho stravovacieho plánu. Je to výborná alternatíva, aby ste nemuseli pečivo vyradiť z jedálnička. Nevýhodou je, že táto ražná chlebovú múka nie je bezlepková. Ak hľadáte kvalitnú ražnú chlebovú múku, navštívte webovú stránku https://bezodpadu.sk/.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup